zondag 9 november 2014

Bijbelfeest - Genade (3) De Goede Herder

Het laatste Bijbelfeest uit de serie over genade. 
En dan gaan we vast nadenken over advent... 

Gisteren had ik kinderbijbelclub en daar ging het over 'Jezus is de Goede Herder'. Ik vond dat zo mooi passen bij ons thema 'genade', dat we dat vandaag met onze jongens ook behandeld hebben.

De intro bestond uit het zoeken van een schaapje dat verstopt was. Als ze ver bij het schaapje vandaan waren, zeiden we zachtjes 'beh'. Hoe dichterbij hoe harder natuurlijk. Simpel maar leuk.


Daarna zongen we samen en baden we om de aanwezigheid van de Heere tijdens ons Bijbelfeest. Ik vertelde toen de gelijkenis van het verloren schaap. Heel bekend en heel aansprekend voor jonge kinderen. Zelfs Levi wist later nog wat dingetjes van het verhaal terug te vertellen, mooi om te merken! Ik legde de nadruk op het feit dat het schaapje zélf weggelopen was: ondeugend en eigenwijs. De herder hoefde het schaapje niet op te zoeken, want het was zijn eigen schuld. In Jesaja 53:6 staat "Wij dwaalden allen als schapen, wij keerden ons ieder naar zijn eigen weg." 


Tóch hield de herder zoveel van het schaapje, dat hij het ging zoeken. Lukas 19:10 zegt "Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is." Wat een genade, dat Hij Zijn hemels huis verliet en naar deze donkere aarde is gekomen. Dat Hij ons opgezocht heeft in Zijn liefde. Zonder Hem zijn we verloren en hulpeloos, net als dat schaapje... 


Als afsluiting zongen we het liedje van 'Jezus is de Goede Herder' en knutselden met elkaar een schaapje: 2 ovaaltjes op elkaar met 2 knijpers ertussen als poten. Een kopje erop, een wollen vachtje en klaar is je schaap!


5 reacties:

 1. Wat een blije foto's. Best wel apart. Je bent de tweede waar ik lees over God ( Jezus) als herder. Hij is ook als een Herder en ons ontbreekt niet als we dichtbij Hem blijven. Ook al missen we soms een geliefde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ariëlla,
   Ken je dat lied van Sela? Daar moet ik aan denken, als ik je reactie lees. https://www.youtube.com/watch?v=4AJx8QQ8jNU
   Gods zegen gewenst!

   Verwijderen
 2. Wat mooi om te lezen dat jullie een serie houden over één onderwerp. Zelf ben ik daar een voorstander van. Vandaag heb ik nog een stukje hierover geschreven. Kinderen hebben tijd nodig om het geleerde te verwerken. Het helpt om in meerdere lessen verschillende kanten van één onderwerp te belichten. Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Amanda,
   'k Heb net je site bekeken: mooi! Ook het stukje gelezen over Bijbellessen, en inderdaad helemaal mee eens. Ik merk in mijn eigen leven ook dat het thema 'genade' nu ook weer veel meer spreekt.
   Zegen gewenst!

   Verwijderen
 3. Bedankt Carolien. Jij ook veel zegen gewenst !

  BeantwoordenVerwijderen