zondag 28 december 2014

Bijbelfeest - Kerstfeest!

Een korte blog over ons kerstfeest. We maken er een traditie van dat de kids bij het kerstfeest een kinderbijbel krijgen. Deze keer de nieuwe kinderbijbel van ds. Arie van der Veer: "Luister maar". Ze waren er heel blij mee, zoals je ziet :-)


De lichtjes brandden en het was echt feest. Beschuit met muisjes, en naar de kerk. "Zómaar, terwijl het niet eens zondag is!"


Ons Bijbelfeest begon met een memory-spelletje met plaatjes rondom het kerstverhaal. Altijd leuk en gezellig. Alleen was de concentratie al een klein beetje op. Daarna pakten we de geboortekaartjes van de jongens erbij. We vertelden dat we zo blij waren met hun geboorte, dat we het aan iedereen wilden vertellen: wanneer ze geboren waren, hoe hun naam was, waar de mensen op bezoek konden komen...


Toen vertelde ik het kerstverhaal / las het voor uit de kleuterbijbel van Anne de Vries. We hadden gekozen voor de geschiedenis van de herders en de engelen. Dit omdat hierin ook het thema 'licht en duisternis' goed naar voren komt. Toch merkte ik dat ik het lastig vond om voorlezen / vertellen te combineren. Je zit meer aan de kinderbijbel vast en het is daarom wat lastiger om je eigen focus erin te leggen. Het was mooi om de link met hun eigen geboortekaartjes te leggen. En heel spontaan pakte Joas tijdens het verhaal de kaartjes van het memory-spel erbij. Betrokkenheid ten top!

 

We maakten een kroon als verwerking. Dit kwam eigenlijk omdat we wat knutselmateriaal over hadden van de kinderbijbelclub.Tegelijk konden we ook vertellen dat de Heere Jezus wel in de kribbe lag, maar tóch de Koning is (of wordt). En als wij in Hem geloven, zijn we ook Koningskinderen!


5 reacties:

 1. Hoi Carolien, wat een mooi idee, elk jaar een nieuwe kinderbijbel! Die ga ik onthouden. Ik had al over de kinderbijbel van Arie van der Veer gehoord, ze waren heel positief, vooral omdat in deze bijbel ook onbekende verhalen verteld worden. Waarom heb jij deze kinderbijbel uitgekozen? (Ik ben nieuwsgierig;)! Op de kinderclub hebben we het ook over Jezus de Koning der Koningen gehad, ik vond het zo'n mooi thema (ik heb het verhaal van de Wijzen uit het Oosten erbij verteld, de nadruk lag op hoe bijzonder de Here Jezus wel niet is!). Carolien, ik wens je, samen met je gezin, een heel gezegend 2015. Met heel veel mooie bijbelfeesten! Liefs, Tabitha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Tabitha, leuk om wat van je te horen! Inderdaad deze kinderbijbel gekozen omdat er onbekende verhalen in staan. En omdat het nu ook goed aansluit bij de belevingswereld van onze oudste. Ja, het verhaal van de Wijzen past nog mooier bij het thema Koning der koningen. Fijn dat je nog steeds kinderclub doet! Jij ook heel veel zegen in het nieuwe jaar gewenst. Liefs Carolien

   Verwijderen
  2. Precies om die reden kregen onze kids ook die kinderbijbel op het kerstfeest!

   Verwijderen
 2. Heel mooi gedaan zo. Kan me voorstellen dat het combineren wat moeilijk is voor jezelf (voorlezen/vertellen) maar vaak merken de kinderen dat niet. War een mooie kronen. is het vilt of papier?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie, Ariëlla! De kronen zijn van vilt, dat maakt het net iets specialer hè?

   Verwijderen