zondag 29 maart 2015

hap-snap-blog

Ik heb al heel lang geen blog geplaatst. Dit kwam allereerst natuurlijk door de drukte van een baby in ons gezin. (Bedankt trouwens, voor alle felicitaties!) De Bijbelfeesten hebben een tijdje 'stil gelegen' maar nu pakken we de draad voorzichtig weer op. In de achterliggende weken hebben we af en toe wel een 'simpel' Bijbelfeest gevierd hoor. Bijvoorbeeld over de wonderbare spijziging:


En vorige week hebben we de intocht van de Heere Jezus in Jeruzalem behandeld:Toch stel ik het bloggen ook om een andere manier uit. Ik kijk best veel bij andere bloggers die ook met hun gezin rondom de Bijbel bezig zijn. Daar doe ik -uiteraard- ook ideetjes op (bijv een intro van die blog en een verwerking van weer een andere blog). Soms heb ik gewoon geen inspiratie of puf om zelf iets te bedenken... Maar als ik dan toch een blog schrijf rondom ons Bijbelfeest, heb ik het gevoel dat ik 
1) het 'gestolen' heb en dus met 'andermans veren pronk' 
en 2) er niemand een dienst mee bewijs.

Nou ja, dat is in het kort waarom het al een tijdje wat stil was hier... 

PS. Ik zag ook allemaal prachtige ideeën over de lijdenstijd en Pasen. Ik wilde daar zelf ook graag in ons gezin mee aan de slag (het zijn zulke rijke lessen om door te geven!). Maar ik kwam er niet aan toe om iets te bedenken of uit te werken. Gelukkig ging op een gegeven moment de knop om dat het ook niet hóeft... Het geeft niet. Dit jaar wat minder uitgebreid. Onze kids zijn nog klein. Hopelijk kunnen we volgend jaar wat meer de diepte in.

Dit zeg ik ook als bemoediging: meet je niet aan anderen! 
De Heere weet wat de intentie van je hart is.

11 reacties:

 1. Lekker, hoor dat je nu even kan genieten van blogs van anderen. Die tijd van zelf bedenken komt vanzelf! Geniet van je gezinnetje en van de liefde van God die je elke dag aan je kids mag doorgeven. Vind ik zo mooi in deze lijdenstijd. Hoe lief had Hij ons!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Els, bedankt voor je bemoediging! Inderdaad draait het allemaal om de liefde van onze God. Groetjes en zegen!

   Verwijderen
 2. hoi! ik volg je sinds 1 week en da je er dus niemand 'een dienst mee bewijst' is absoluut niet waar! er zijn idd veel meer blogs, maar dat maakt die van jou niet minder. Hou het (zoals je doet) bij jezelf en wat jij belangrijk vindt dan is het goed genoeg. Heb je voor jezelf alvast een mooi archief van jullie feesten en het bijbels opgroeien van je kinderen en als daar iemand (zoals ik!) dan ook blij van wordt, dan is dat alleen maar positief. dus ga zo door! (maar wel rustig, volgens mij heb je t druk zat met je gezin...!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Fijn dat je er blij van wordt! Het is zeker ook een archief voor onszelf, dat was ik bijna vergeten :-)

   Verwijderen
 3. Mooi, je o zo herkenbare, open en eerlijke blog.
  Ik heb daar ook wel eens (op n andere manier) last van, sinds er zoveel mooie blogs zijn. Lastig wel soms he.

  Mooi, je eindzinnen. We hoeven ons niet te meten aan anderen, nee. Het gaat God ook niet om de originele of zelf bedachte ideeën. Het gaat Hem zelfs denk ik niet om de Bijbelfeesten. Maar dat we samen met onze kinderen Hem dienen, liefhebben, volgen.

  Ps: En verder denk ik dat blogs er juist voor zijn, toch? Om samen ideeën te delen, en zo elkaar tot zegen en inspiratie te zijn!

  En.. Hoe gaat het met baby'tje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Petra, thanks voor je bemoedigende reactie! Ja, het gaat zeker om het samen dienen, liefhebben en volgen van onze God. Goed om bij stil te staan... En het is inderdaad heerlijk om bij anderen te 'snuffelen' ;-) Met baby'tje gaat het goed! Ups en downs natuurlijk, maar dat hoort er bij...

   Verwijderen
 4. Dank je wel voor die laatste zinnen op je blog! En voor je reactie bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb genoten van je blogje hoor.
  En het is juist leuk om ook bij anderen te lezen, want al heb je hetzelfde idee het pakt bij je thuis toch altijd weer anders uit.
  Ik kan mij ook voorstellen dat je het op het moment druk hebt met zo'n kleine erbij. Geniet er lekker van en je hebt groot gelijk dat gezinsmomenten enz. niet een ''moeten'' moet worden. Ook een verhaaltje of lied na het eten kan al de aandacht richten op Hem en daar gaat het toch om. Niet om alles erom heen. Dat probeer ik voor mijzelf ook altijd voor ogen te houden. Ik heb altijd veel ideeën in mijn hoofd, maar het loopt altijd anders en aan de helft komen we niet toe ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Amanda, nog even een reactie terug - al is het een beetje laat. Bedankt voor je bemoediging! Mooi hoe je dat zegt: dat een verhaaltje of lied de aandacht al kan richten op Hem...

   Verwijderen