woensdag 8 april 2015

Paasfeest - Jezus leeft!

De Heer is waarlijk opgestaan! 

Ik had het binnenste stuk van het kruis uitgesneden en er plakfolie achter geplakt. We knipten kleine stukjes vliegerpapier en plakten dat op. Het zwarte, de kleur van de zonde, is weg. Jezus droeg de zondelast. En wat is daarmee gebeurd? Het is verdwenen! Wat een heerlijk nieuws! 

Daarna vertelde manlief de geschiedenis van de opstanding. Prachtig om door te geven aan die ontvankelijke kinderharten. Hoewel ze bij ons op dat moment niet zo heel erg ontvankelijk waren... Maar toch... na het werkje wilde Joas er graag mee spelen (incl legopoppetjes). En toen hoorde ik dat hij er best heel veel van onthouden had! 

We legden de nadruk op de opstandingskracht van de Heere Jezus. In de vorige blog heb je kunnen lezen dat Joas heel goed weet dat hij een zondig hart heeft. Maar hoe je ook probeert te vechten tegen die vijand, het lukt je niet. We mochten vertellen dat Jezus sterker is. Sterker dan de dood. Sterker dan de soldaten. Sterker dan de zonde. Stop met vechten in eigen kracht. Vraag Hem om Zijn kracht, want die wordt in onze zwakheid volbracht!

Hieronder een beschrijving van het werkje:
 1. verf een papieren bordje grijs (rotsgraf)
 2. knip het doormidden
 3. knip aan beide zijden een opening
 4. knip twee cirkels uit karton (stenen)
 5. plak op de ene steen een kruis
 6. plak op de andere steen een plaatje van het lege graf, bijv doeken
 7. maak de stenen vast met splitpennen (afbeeldingen aan binnenkant!)
 8. versier 1 kant van het graf met bijv bloemetjes
 9. niet de 2 helften aan elkaar

Als je de steen op de grijze kant van het graf opent, zie je het kruis: Jezus is gestorven.
Als je de steen op de versierde kant van het graf opent, zie je een leeg graf met de doeken: Jezus leeft!5 reacties:

 1. Mag ik vragen wat voor mooi boek je daar op de tafel hebt liggen?
  Is dat iets met platen?

  groeten Clarissa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk mag je dat vragen :-) Het is inderdaad een platenboek, van stichting IKEG (Internationaal Kinder Evangelisatie Genootschap). Zie www.ikeg.nl
   Aanbevolen!!

   Verwijderen
 2. Wat een mooi werkje! De jongens zijn ook zo ijverig bezig op de foto, echt leuk om te zien ;-). Mooi dat jullie benadrukken dat je niet in eigen kracht zonden kunt overwinnen, maar wel in Zijn kracht. Wat fijn om zulke belangrijke waarheden al zo jong mee te mogen geven!
  Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Annemarie, ja voor onszelf is dat ook weer elke keer een les hè: Zijn kracht in mijn zwakheid. Zo mooi om dat ook te mogen delen met je kinderen. Kwetsbaar zijn als ouders is soms best lastig, maar o zo waardevol.

   Verwijderen