maandag 25 mei 2015

Pinksterfeest - feest van de Heilige Geest

We begonnen ons Bijbelfeest met dit hart van ijs. Direct merk je dan dat dit toch nog best moeilijk te begrijpen is voor kinderen (ook al maak je het nog zo concreet). Levi zei: dat is het hartje van Ezra. Hij dacht aan die keren bij de verloskundige dat we naar het hartje van de baby luisterden :-)


Meestal probeer ik het woord 'hart' uit te leggen als 'je leven'. Als je de Heere Jezus niet kent, is je leven koud, hard, net als dit ijs. In het hart hadden we steentjes gestopt, dit staat symbool voor onze zonden. De föhn staat symbool voor de Heilige Geest. Wij wilden in dit Bijbelfeest de nadruk leggen op Johannes 16:8 En als Die (de Heilige Geest) gekomen is, zal Hij de wereld overtuigen van zonde, van gerechtigheid en van oordeel.


De Heilige Geest wijst als het ware de zonden aan in je leven. Elke keer als er een steentje uit viel, keken we welk cijfer daarop stond. We keken op ons lijstje, en daarna praatten we met elkaar over die zonde. We noemden een voorbeeld uit ons eigen leven, of uit het leven van de kinderen. Uiteraard kun je dit lijstje aanpassen.Zoals je ziet, ontstonden er gaten in het hart. Zo mooi om te mogen vertellen dat de Heilige Geest die 'gaten' op wil vullen met Zijn vruchten. Het is de bedoeling dat we de komende Bijbelfeesten hierover na gaan denken.


 Als verwerking versierden we een vlieger. De bedoeling was om er vlammetjes op te maken (dan hadden we de twee tekenen van Pinksteren in 1 werkje), maar de boys maakten hun eigen versie...


3 reacties:

 1. mooi zeg! heel origineel ook met dat hart!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik vind het ook origineel. Van die föhn en het hart van ijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi, ik heb je een award gekregen. Vind je blog erg leuk!
  ik hoop dat je hem wilt hebben. Kijk even op mijn blog hoe het werkt: elke-dag-een-geschenk.blogspot.nl
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen