woensdag 13 januari 2016

Liebster Award

Van mijn lieve vriendin Mirjam kreeg ik de Liebster Award. Deze zomer kreeg ik hem ook al, van Catharine, maar toen heb ik er niets mee gedaan... Eigenlijk wil ik alleen maar bloggen over onze Bijbelfeesten en andere onderwerpen met betrekking tot geloofsopvoeding. Maar een award is toch een eer (bedankt!) en aangezien 2x bijna scheepsrecht is... toch hieronder mijn antwoorden op de vragen. (Leuk detail: dit is mijn 50ste blogbericht!)1) Waarom ben je begonnen met bloggen?
Als archief voor onszelf, en om anderen ideetjes te geven. Geloofsopvoeding heeft echt mijn hart, en ik hoop dat anderen ook gaan inzien hoe belangrijk en waardevol dit is.

2) Wat hoop je je lezers mee te geven met jouw blog?

Dat het vieren van Bijbelfeesten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Het is ook gewoon gezellig om met elkaar te zingen en te knutselen. Als je dan intussen met elkaar kan praten over onze God, Wie Hij is en wat Hij doet... dan heb je een dubbele zegen!

3) Welke reacties bemoedigen jou?

Eigenlijk vind ik elke reactie wel fijn om te lezen. Ik ben ook maar een mens :-) Pas had ik iets persoonlijks gedeeld over boosheid. Een poosje later vroeg iemand hoe het daar nu mee ging. Dat waardeerde ik ook erg.

4) Over welke onderwerpen gaan de blogs die je graag leest?

Vrouw zijn, moeder zijn, opvoeding, thuisonderwijs.

5) Wat vind je het leukst aan bloggen?

Alles wat we die middag meegemaakt hebben, komt weer een keer langs in mijn gedachten. Op die manier geeft ik het gelijk een plekje.

6) Wat is voor jou een lievelingslied?

Oh, moet ik echt kiezen? Muziek is voor mij een bijzondere manier om uiting te geven aan mijn geloof. Ik vind het vaak moeilijk om woorden te geven aan mijn gevoelens. Daarom ben ik zo dankbaar voor de prachtige gave van muziek! Stil mijn ziel wees stil bijvoorbeeld, heeft mij heel veel gedaan in de periode van een miskraam.

Toch kies ik voor een wat onbekender lied. Het geeft zó mooi weer hoe God mij opzocht en hoe Hij mij levend maakte. Ik wil Hem eren met mijn leven als een levend dankoffer. 
7) Welke tekst uit de Bijbel is je lievelingstekst of welke tekst spreekt je heel erg aan?

Ik denk aan de tekst uit Johannes 6 vers 37. Daar zegt de Heere Jezus: Alles wat de Vader Mij geeft, zal tot Mij komen. En wie tot Mij komt, zal Ik beslist niet uitwerpen. Dat zijn voor mijzelf troostrijke woorden (geweest). En nu weer, als ik denk aan mijn kinderen...

8) Wie is de Heere Jezus voor jou?

Het zal je niet verbazen dat ik ook hier voor een lied kies. Hij is mijn vrede, mijn hoop, Hij geeft mij kracht, is mijn toevlucht in de storm...9) Wat zou je graag willen veranderen in de wereld om je heen?

Ik zou graag willen dat er geen kinderleed meer was, daar kan ik echt enorm door geraakt worden. Ver weg, bijvoorbeeld op Lesbos, maar ook dichtbij. Als ik denk aan al die kindjes die in een liefdeloos gezin opgroeien, of kinderen die ernstig ziek zijn, of... Dan bid ik: Maranatha!

10) Wat is jouw gebed voor je gezin?

Ik heb eigenlijk maar 1 gebed voor onze kinderen: dat ze de Heere Jezus mogen leren kennen als hun Zaligmaker en hun Verlosser. Ik zie elke dag dat ze Hem nodig hebben. En ik ervaar elke dag ook zelf dat ik niet zonder Hem kan. Dus ook voor ons als vader en moeder bid ik om de kracht (en de vrucht) van de Heilige Geest. En dat ons gezin een veilige plek zal blijven om op te groeien...

11) Welke persoonlijke boodschap wil je de lezers van je blog graag meegeven?

Als eerste: denk niet dat het bij ons altijd perfect gaat. Sterker nog: nooit is het perfect! Gelukkig gebruikt God geen perfecte mensen. Als de geloofsopvoeding in jouw gezin alleen maar bestaat uit perfecte Bijbelfeesten, klopt er iets niet. Ik ben ervan overtuigd dat geloofsopvoeding door de gewone opvoeding heen verweven is. Hoe reageer je als je gestressed bent omdat je bijna te laat bent? Hoe ga je om met het zoveelste conflict tussen je kinderen? Hoe praat je tegen je man?

Wees trouw in het kleine, wees liefdevol, wees eerlijk - ook naar je kinderen en naar andere moeders. En laten we met elkaar het doel voor ogen houden: de eer van onze God en de uitbreiding van Zijn koninkrijk!

Tot slot een nominatie voor de blog van Zeeuwse Mama! Ik lees graag bij haar mee, onder andere omdat ze regelmatig schrijft over Israel en Compassion. Je mag de volgende vragen beantwoorden:

1) Waarom ben je begonnen met bloggen?
2) Wat hoop je je lezers mee te geven met jouw blog?
3) Welke reacties bemoedigen jou?
4) Over welke onderwerpen gaan de blogs die je graag leest?
5) Wat vind je het leukst aan bloggen?
6) Wat is voor jou een lievelingslied?
7) Welke tekst uit de Bijbel is je lievelingstekst of welke tekst spreekt je heel erg aan?
8) Wie is de Heere Jezus voor jou?
9) Wat zou je graag willen veranderen in de wereld om je heen?
10) Wat is jouw gebed voor je gezin?
11) Welke persoonlijke boodschap wil je de lezers van je blog graag meegeven?


4 reacties:

  1. Zus, bedankt voor je kwetsbaarheid en openheid. Mooi om te lezen.

    Liefs,
    Mir

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een zegen dat jullie kinderen jou als moeder hebben. Een moeder naar Gods hart. Liefs Elsbeth

    BeantwoordenVerwijderen