donderdag 22 september 2016

Mozes (6) - de tiende plaag

Tijdens onze heerlijke vakantie in Belgiƫ hebben we met elkaar nagedacht over de tiende plaag. Indrukwekkend gedeelte...

De jongens zitten vol verwachting aan tafel. Ik pak een knuffel-lammetje en begin er mee te spelen. Intussen praat ik ertegen: ik vind je zo lief, je bent nu al 4 dagen in ons huis, je bent zo mooi, geen zeer pootje ofzo. Dan komt de papa binnen, opgetogen: het gaat eindelijk gebeuren! Vannacht zijn we geen slaaf meer, maar worden we vrije mensen, na 400 jaar! 

Maar daarvoor moet er wel iets gebeuren. Papa legt het allemaal uit. En ik? Ik vind het wel zielig voor het lammetje, maar ook wel fijn. Want het lammetje gaat sterven in mijn plaats. Papa gaat naar buiten met het lammetje en komt terug met een schaaltje bloed. De jongens zijn onder de indruk. Papa smeert het bloed op de deurposten. Daarna gaan we weer aan tafel zitten.


We merken dat Levi een beetje van slag is. Hij vindt het vaker lastig: wanneer is iets fantasie en wanneer werkelijkheid. We stappen uit onze rol, en gaan verder met een open Bijbel. We hebben een fijn gesprek over het bloed van de Heere Jezus. Ook het avondmaal komt aan de orde. In mijn stille tijd had ik juist een prachtige tekst gelezen die hier heel mooi bij past. 

U bent vrijgekocht met het kostbaar bloed van Christus, als van een smetteloos en onbevlekt Lam.
1 Petrus 1 vers 19


Op stevig papier tekenden we een deur. De deurposten verfden we rood. We kleurden een kleurplaat van een vrolijk Joods jongetje dat de Pesachmaaltijd viert. Als je oudere kids hebt, kun je hier wat uitgebreider op ingaan. Eronder een lammetje met een kruis. Toen de verf droog was, hebben we de deur half uitgeknipt en dit papier op de kleurplaat geplakt. 

Inmiddels hangen de kunstwerken op de deuren van de slaapkamers. Dat had Joas bedacht, en ik vind het wel een heel mooi idee. Achter het bloed zijn we veilig!

Ik hoop de kleurplaat binnenkort een keer op Pinterest te zetten.

0 reacties:

Een reactie posten