zondag 8 januari 2017

Ideetjes voor advent en kerst

We hebben met elkaar toegeleefd naar het kerstfeest. De kinderen gaan het steeds bewuster meemaken. Joas is 6,5 en Levi wordt deze maand 5. Elke zondag staken we een adventskaars aan, en we plakten ook een stukje van de puzzel op. Dit heb ik bedacht naar aanleiding van wat ik las op de achterzijde van 'de Bijbel, het boek van Jezus' (de kinderbijbel waarop onze Jesse Tree deze adventsperiode was gebaseerd). 

Jezus is als het verloren stukje van een puzzel; het stukje dat alle andere stukjes met elkaar verbindt. Rechtsonder was het laatste stukje.

Deze sterren ontstonden spontaan toen we aan het knutselen waren. Een ster tekenen of omtrekken (bijv van een koekjesuitsteker) en een gaatje in het midden maken. Daarna op een led-waxinelichtje drukken.

En deze sterren hebben we gemaakt naar aanleiding van ons Bijbelfeest over de wijzen. De intro bestond uit het volgen van de ster. Eigenlijk wilde ik op een zaklamp een ster van karton plakken,  zodat je op het plafond de ster zou zien schijnen. Dit lukte helaas niet, dus liep manlief met een ster-waxinelichtje door het huis. De jongens er achteraan, en na de route lag er op tafel een chocoladester voor ze. 

Ik heb deze geschiedenis niet verteld, maar we hebben elke Bijbeltekst gelezen en daar kort over doorgesproken. Ik vond het heel waardevol om op deze manier echt de Bijbel te laten spreken. Zeker bij de verhalen rond de geboorte van de Heere Jezus, romantiseren of fantaseren we soms (ongemerkt). Op deze manier voorkom je dat.

Manlief had een ster op plakfolie getekend. Daarna op een canvas geplakt en daar hebben de jongens een donkere nachtlucht overheen geverfd. Toen de verf droog was, de ster eraf getrokken en dit is het strakke resultaat :)

0 reacties:

Een reactie posten