dinsdag 12 november 2013

Eerste bijbelfeest - de schepping

Al heel lang dachten we er over na om met Joas 'Bijbelfeesten' te gaan vieren. We wisten niet zo goed waar we moesten beginnen. Uiteindelijk maar bij het begin :-)

We hebben zelf de Bijbel erbij genomen en samen gelezen en gepraat. Wat vinden we belangrijk om mee te geven aan Joas? Het gaat ons niet in eerste instantie om de Bijbelverhalen. Die komen toch wel aan de orde. We vinden het belangrijk om geestelijke waarheden door te geven. Daarom was nu de focus ‘God is goed, en alles wat Hij doet is goed’. Ook het stukje van ‘leven geven’ vonden we heel belangrijk. Twee weken geleden was hier achter een brand in een windmolen, met 2 dodelijke slachtoffers. Joas heeft dit gezien en het heeft hem erg bezig gehouden. Toch snapt hij nog niet zo goed wat 'dood' is. Daarom vonden we het belangrijk om een accent te leggen op: "God blies Zijn levensadem in Adam".

We begonnen met wat spelletjes over 'adem': ballon opblazen, een pompommetje blazen. Dat was alleen al leuk! Daarna het verhaal, wat door mij verteld en door manlief 'uitgebeeld' werd. Joas was vol aandacht! Elke keer pakte papa weer iets nieuws. De aarde werd steeds mooier! Als laatste en mooiste maakte God de mens. Joas is ook door de Heere gemaakt. Ik had een spiegel waar hij in mocht kijken. Later, als verwerking, mocht hij nog spelen met de ‘aarde’. Intussen konden we nog wat extra info kwijt, bijv over de dieren die een naam kregen van Adam.


Drie dagen later ging ik hem op bed leggen en vroeg ik of hij nog wat tegen de Heere God wilde zeggen. "Ja, dat Hij alles goed heeft gemaakt. Ook ons." Dat was precies wat we hem mee wilden geven! Zo mooi!
0 reacties:

Een reactie posten