zaterdag 26 december 2015

Kerstbijbelfeest - de herders en de engelen

Ons kerstfeest begon met een traditie: de kinderen kregen een nieuwe kinderbijbel. 
Deze keer van S. Lloyd-Jones: de Bijbel, het boek van Jezus - elk verhaal fluistert Zijn naam. 


Ook aten we beschuit met muisjes :-)


Eerste Kerstdag gingen we 's ochtends met elkaar naar de kerk. Daar mochten de kinderen van de zondagsschool ook iets laten horen, het thema was 'licht en duisternis'. De preek sloot hierbij aan - verrassend: over de genezing van de blinde, uit Johannes 9. Aan het einde van dit gedeelte staat: en hij aanbad Hem. Mooi hè?!


Tweede Kerstdag vierden we kerst met ons gezin. Ook hier kwam het stukje van aanbidding terug, ik vind dat altijd weer bijzonder om te zien hoe de Heere die dingen leidt. Het ging over de engelen en de herders. Van hen allebei staat ook geschreven dat ze God verheerlijkten, hem aanbaden. 

We begonnen met de voeldoos (simpel zelf te maken!). Hier zaten allerlei dingen in die er in de hemel niet zijn: zakdoek (geen tranen), pleister (geen pijn), kaars (Jezus is het Licht), zwaard (geen oorlog), sleutels (geen dief). Daarna praatten we er even over door, hoe goed en mooi het in de hemel is. Toch wilde de Heere Jezus die heerlijke plaats verlaten om naar deze aarde te komen. Voor ons!


Daarna vertelde manlief de bekende geschiedenis over de herders in het veld. Wat zullen ze geschrokken zijn. En wat zullen ze blij geweest zijn! Het is een bekend verhaal, zeker voor ons. Maar ik vind het elke keer toch weer prachtig om te lezen hoe God Zelf de geboorte van de Zaligmaker bekendmaakt.

Nog even iets over het aanbidden. Tedd Tripp zegt dat kinderen geschapen zijn als aanbidders. Als ze God niet aanbidden, dan aanbidden ze iets of iemand anders. En wat zien we dat ook in de wereld om ons heen! Wat een belangrijke taak hebben wij als ouders gekregen, om onze kinderen te leren Wie ze moeten aanbidden. Hij is het waard!


Als werkje maakten we deze herders. Hier vond ik nog een leuke kleurplaat. 

3 reacties:

  1. Wat een leuk idee zo´n ´voeldoos´. Dat kun je natuurlijk ook heel goed voor andere Bijbelse thema´s gebruiken. Dat idee ga ik onthouden! Groetjes Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, inderdaad ook heel goed voor andere thema's te gebruiken. Sowieso leuk om mee te spelen :-)

      Verwijderen