maandag 5 juni 2017

Pinksterfeest - werkje

Het is hier een beetje stil. Druk met van alles en nog wat. Daardoor schiet de tijd om spetterende Bijbelfeesten voor te bereiden het bloggen er een beetje bij in. Ik weet dat onze geloofsopvoeding niet (alleen) zit in het vieren van Bijbelfeesten. Maar toch wringt het ergens. We zijn druk met de boerderij, de gemeente, kinderclub, zondagsschool, enz. En ons eigen gezin hangt er een beetje bij. Niet helemaal waar natuurlijk, maar uhm... structureel voorbereiden van Bijbelfeesten? Wat is dat?

Herkent iemand deze struggle? 


Vanmorgen was ik naar de belijdenisdienst van mijn zusje. Manlief heeft toen aan de jongens het Pinksterevangelie verteld. Toen ik thuiskwam, wisten ze heel goed wat er gevierd werd: het oogstfeest, 50 dagen na het Paasfeest. En ja, ze wisten ook van de vlammetjes en de wind: teken van de Heilige Geest.

Ik heb gisteren nagedacht (lees: op Pinterest gezocht) voor een werkje. En al klikkende kwam ik uit op een windorgel. Vond ik erg toepasselijk bij Pinksteren. Daarom deel ik het even. Wie weet kun je het dit jaar nog gebruiken, en anders volgend jaar?

Eerst heb ik een paar oude kettingen gesloopt :) Je kunt ook gewoon kralen gebruiken die je al hebt liggen. Of schelpen of knopen of sleutels of bierdopjes... De kralen hebben we aan een visdraad geregen. Manlief had nog een paar mooie buisjes liggen, en zie hier:6 reacties:

 1. Wat een leuk idee, Carolien! Kan ik volgend jaar mooi met mijn klas gaan doen... Bedankt dat je het wilde delen, ondanks alle drukte thuis! En fijn dat je kinderen wel begrepen hebben waar het Pinksterfeest om gaat!
  Hartelijke groeten van Marjet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie, Marjet. Mooi dat je het idee kunt gebruiken. Ik heb ook voor de klas gestaan. Was een drukke maar mooie tijd. Zegen gewenst op de plek waar God je gesteld heeft!

   Verwijderen
  2. Dank je wel, Carolien! Jij ook Gods zegen gewenst in je gezin! Je blog is erg leerzaam, wat een mooi gezin heb je en een heerlijke taak als vrouw en moeder! Hartelijke groeten van Marjet.

   Verwijderen
 2. Wat een inspiratie. Ik ga, als dat mag, zeker één en ander gebruiken voor de kinderdienst in onze gemeente. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ella, natuurlijk mag je alles gebruiken van mijn blog! Dat is één van de redenen waarom ik het online zet :) Mooi dat je de kinderen in jullie gemeente mag dienen. Shalom!

   Verwijderen