donderdag 16 januari 2014

Kerst = geboortefeest!

't Is alweer een poosje geleden, maar nog wel de moeite waard om een blog over te schrijven: kerstfeest. We vinden het belangrijk om de kinderen mee te geven dat kerst echt een feest is! 's Morgens aten we bij het ontbijt beschuit met muisjes. Ook kreeg iedereen een cadeautje. De jongens allebei een boekje over kerstfeest. Daarna gingen we naar de kerk waar we een prachtige preek gehoord hebben over Jezus, het Licht van de wereld. Klik hier voor preek. De menora is zo'n prachtig beeld van Wie Jezus is! Ook de kinderen werden er elke keer bij betrokken. Ze kwamen zingend de kerk binnen: Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht...

Tweede kerstdag hebben we 's morgens met elkaar als gezin het kerstfeest gevierd. Ik had de zaterdag ervoor op de kinderclub het kerstverhaal verteld. Daarom had ik een mooi papier gemaakt, zie foto. 


Ik had het verhaal wel voorbereid, maar verder hadden we er niet echt uitgebreid over nagedacht. Op het laatste moment krijg je vaak de beste idee├źn :-) We pakten Joas' fotoboek erbij en vertelden dat alles voorbereid werd voor zijn komst: zijn kamertje, de kleertjes in de kast, het wiegje. Hij werd met liefde verwacht! En toen hij eenmaal geboren was, kwam er visite met cadeautjes. Iedereen was blij. 


Joas vond het erg leuk om de foto's te bekijken. Tijdens het verhaal luisterde hij ook erg aandachtig. Ik hoef de link met Lukas 2 niet uit te leggen, toch?


Als verwerking maakten we knutsels van brooddeeg. Ook Levi deed mee, en genoot er van!

0 reacties:

Een reactie posten