donderdag 24 april 2014

Paasfeest

Afgelopen maandag hebben we het paasfeest met de kinderen gevierd. Van tevoren had ik een idee, wat we uiteindelijk niet uitgevoerd hebben. We hadden een kruis met een lam neergezet. (Zie dit bericht). De bedoeling was om elke keer een steentje bij het kruis neer te leggen als we gezondigd hadden. In de praktijk gebeurde dit echter niet. Het zondigen wel, maar het steentje neerleggen niet... Wel zo eerlijk om dat hier ook neer te zetten. Zo zie je dat je soms goede ideeën kunt hebben, maar dat de uitvoering niet gaat zoals je verwacht. Maar goed, we wilden dus met het paasfeest de steentjes in de rivier gooien. Voorgoed weg. Vergeven. Verboden te vissen. Dit hebben we nu niet gedaan, omdat het hele idee niet echt leefde. Misschien volgend jaar wel. Hopelijk komen er nog heel veel jaren waarin we met elkaar de lijdenstijd mogen beleven.

We begonnen ons Bijbelfeest met het maken van opstandingsbroodjes (idee kwam ik tegen op verschillende andere blogs). Men neme witte marshmellows, boter, suiker en kaneel, croissantdeeg. De marshmellows insmeren met boter, daarna door de suiker en kaneel rollen en op het croissantdeeg leggen. Daarna heel goed dichtvouwen! Terwijl we dit deden, vertelde ik over de begrafenis van de Heere Jezus: Hij werd ook gezalfd met specerijen en in doeken gewikkeld. Intussen gingen de broodjes de oven in, en vertelde ik het opstandingsverhaal. Ik legde de nadruk op het gedeelte van Maria Magdalena. De zaterdag daarvoor had ik dit ook op de kinderclub verteld (in Rotterdam, Tarwewijk, dus nogal ander publiek :-). Joas was er voor het eerst bij op de club. Het was dus de tweede keer dat hij het verhaal hoorde, maar herhaling is niet verkeerd, zeker niet bij jonge kinderen!

Toen het verhaal was afgelopen, was ook de oven klaar. Joas mocht zelf het broodje opensnijden. En kijk nou eens? Het graf is leeg! De dood heeft niet het laatste woord. Jezus is sterker dan de dood. Halleluja!2 reacties:

 1. Geweldige blog heb je...
  heerlijk aant lezen, snuffelen.
  Deze broodjes maken we ook thuis elk jaar met onze kids. Wij vieren met pasen ook altijd het avondmaal met onze kinderen. Ook zn bijzondere traditie....
  succes verder met je blog... ik kom zeker terug! grt martine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Martine, bedankt voor je enthousiaste reactie! Lijkt me ook heel bijzonder ja, om met de kinderen avondmaal te vieren. Mooi hè, om samen te leren, te ontdekken en door te geven! Groetjes Carolien

   Verwijderen