zondag 6 april 2014

Zie het Lam van God...

Wat was het een mooi Bijbelfeest, vorige week zondag. Heel eenvoudig, maar de kern van het evangelie mocht echt klinken. We begonnen met een filmpje over een lief lammetje. Die hadden de kinderen pas ook gezien en geknuffeld op de Mekkerstee in Ouddorp. De kinderen kregen allebei een knuffellammetje om wat te doen te hebben onder het verhaal. Ik vertelde uit Exodus 12 de geschiedenis van de uittocht.

“Papa, wat gaat u doen?” “Ik zoek een lammetje uit. Die mag een tijdje bij ons in huis wonen.” “Waarom?” “Dat moet van de Heere, heeft Mozes gezegd”. “Moet het dan altijd bij ons blijven wonen?” “Nee, over 4 dagen moeten we het lammetje slachten, dood maken en het vlees opeten.” “Ach, wat zielig.” “Nee, dat is niet zielig. Zal ik het eens uitleggen?”

Intussen lieten we plaatjes zien van het lam dat geslacht werd (zie foto) en van de deurposten met bloed.


"Nu hebben we geen bloed van een lammetje meer nodig hè. Maar we hebben wel het bloed van de Heere Jezus nodig om gered / gereinigd te worden van onze zonde. Toen de Heere Jezus geboren was, zei iemand (Johannes) over Hem: Zie het Lam van God, dat de zonden van de wereld wegneemt. Mooi hè. Eigenlijk moest die oudste jongen sterven hè, maar dat hoefde niet omdat het lammetje in zijn plaats gestorven was. En eigenlijk moeten jij en ik sterven hè, wij hebben straf verdiend om onze zonde. Maar de Heere Jezus is in onze plaats gestorven, Hij heeft onze straf gedragen op het kruis. Daar mogen we Hem elke dag voor danken. Ook nu!"

Joas luisterde heel aandachtig. We maakten een knutselwerkje, wat ze erg leuk vonden om te doen. Ook zetten we een kruis neer met een lammetje en steentjes. Elke keer als we zondigen, mogen we een steentje bij het kruis leggen. Onze zonden belijden aan de Heere Jezus.


Aan tafel bij de maaltijd zijn ook precies de lijdensverhalen aan de beurt. Van de week, toen ik hem op bed legde, begon Joas erover. Het was mooi om zo samen, in alle rust, het verhaal met hem door te nemen. En ook om misstanden weg te nemen. Want hij dacht dat de soldaten bloed aan het kruis gingen smeren. Ik snap wel waar die gedachte vandaan kwam...

PS. Gedeelten voor dit bijbelfeest zijn geïnspireerd door geloof-huwelijk-gezin.blogspot.nl Dank, Mirjam :-)

3 reacties:

 1. Mooi, deze nieuwe blog.
  Je gezinsmomenten zijn... eh.. herkenbaar? ;-)

  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, erg hè.. Tja, mijn planning liep gewoon een beetje gelijk met de jouwe denk ik :-) Hoewel dit knutselwerkje wel van jou afgekeken is, zal ik eerlijk zeggen.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen