zondag 15 juni 2014

Bijbelfeest - Vaderdag


Vandaag was het vaderdag. Papa was een paar dagen weg geweest, en kwam gisteravond laat thuis. Het was dus echt feest vandaag! We hadden alvast een mooie slinger gemaakt en opgehangen. Vanmiddag hebben we een eenvoudig Bijbelfeest gevierd over de hemelse Vader. We begonnen met een lijstje van fijne, mooie, lieve, leuke dingen van onze papa. Joas wist best wat te vertellen; was erg leuk om te zien! Daarna vertelde ik dat God in de hemel ook een Vader is. Hij heeft een Zoon, en alle mensen die in Hem geloven, zijn Zijn kinderen. Heel basaal, maar wel belangrijk! We maakten ook een lijstje met 'mooie dingen' over de hemelse Vader.


Daarna vertelde ik de gelijkenis over de verloren zoon. Ik heb (uiteraard) de nadruk gelegd op de vader en zijn liefde. We zeiden ook de tekst uit Johannes 3:16 op, die hier ook heel mooi past. En we zongen het liedje: 'weet je dat de Vader je kent...' Hier vind je een mooi filmpje over deze gelijkenis. (Toen ik het verhaal aan het vertellen was, bedacht ik dat het ook leuk uit te beelden zou zijn met duplo.)


 Als verwerking maakten we een kleurplaat die we tot een puzzel knipten en plakten. Zie deze site, bij 'Nieuwe Testament tot 7 jaar'.7 reacties:

 1. Prachtig! Leuk, die slinger!! En... gewoon weer hetzelfde bedacht :) :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, 't zal weer eens niet waar wezen :-) 'k Las dat jullie achteraf samen bidden. Is ook een mooi idee.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dank je, Petra. Heerlijk om zo met onze kinderen bezig te mogen zijn hè. Jouw idee van 'smerig gemaakte ruiten' gaan we hier ook een keer doen hoor :-)

   Verwijderen
 3. Mooie blog heb je!! Leuk om met je mee te lezen en ideetjes op te doen voor onze gezinsavonden! Groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Marjolein! Nog gefeliciteerd met je verjaardag ;-)

   Verwijderen
 4. Dank weer voor de inspiratie. Ben trots op je. Jefta zei vanmiddag tijdens het gezinsmoment "ik ga dit later ook doen met mijn kinderen". Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen