zondag 27 september 2015

Vrucht van de Geest (4) - Vrede

Eigenlijk wilde ik deze serie 'bouwen' rond het leven van David. Bij 'liefde' en 'blijdschap' lukte dat wel. 'Vriendelijkheid' zou mooi bij de geschiedenis van Mefiboseth passen. Maar volgens manlief werd het toch een beetje te 'smal', dus koos hij bij dit deel van de vrucht voor Abraham en Lot, uit Genesis 13.


Als intro had ik wat plaatjes opgezocht en geprint die te maken hadden met vrede, of juist niet. De boys mochten deze op het juiste papier leggen, en intussen praatten we er over door. De platen heb ik op 'kinderooghoogte' gehangen, en ik zie de jongens er regelmatig even naar kijken.Daarna vertelde manlief uit de Bijbel. Heel beeldend, compleet met een kameel :-) Mooi om de nadruk te leggen op de vrede die Abraham met God had. Hij zocht de vrede met zijn medemens, en door de vrede van God was hij ook een tevreden mens. En natuurlijk ging het over de herders die helemaal geen vrede met elkaar hadden, maar ruzie zochten om het beste plekje voor hun kuddes.


We maakten deze verwerking: een driehoek van stroken papier. Bovenaan een plaatje van een kruis met de Leeuw en het Lam. Daaronder twee plaatjes van twee kindjes. Vrede met God = vrede met de mensen om je heen. We weten dat de praktijk van het leven weerbarstiger is. Het is helaas niet zo simpel als 1+1=2.


Zelf vond ik het werkje een tikkeltje saai. Je zou achter de driehoek nog een mooi papier kunnen plakken, bijvoorbeeld door de kinderen ge'water'verfd. Hier vind je nog wat kleurplaten over Abraham en Lot.


Tot slot plakten we een stikker op ons hart. Ik had niet echt inspiratie om een boom met vruchten te schilderen, of iets dergelijks. Dit vond ik ook een mooi beeld: de vrucht van de Geest, met al haar aspecten, in ons hart en leven.

0 reacties:

Een reactie posten