zondag 31 augustus 2014

Bijbelfeest - Gehoorzaamheid (3) Noach

Afgelopen week had ik niet zoveel tijd om een Bijbelfeest voor te bereiden. Gisteren hadden we een feestje met familie: een vaartochtje en buffet. Dus het leek me wel 'leuk' om tussendoor een Bijbelfeest te doen over Noach. Maar toen ik er zo mee bezig was, bedacht ik dat het eigenlijk toch wel heel mooi past bij het thema 'gehoorzaamheid'...

Joas vroeg vanochtend of hij een keer mocht timmeren. Nou, daar hadden we de intro voor vanmiddag gelijk te pakken:


 Daarna las ik het verhaal voor uit de kleuterbijbel van Anne de Vries. Ik paste her en der iets aan, en legde de focus op gehoorzaamheid: de mensen in die tijd waren ongehoorzaam aan de Heere God. Noach was wel gehoorzaam, hij geloofde als enige in de Heere. Ook was hij gehoorzaam door de ark te bouwen en daarna met zijn gezin in de ark te gaan. De andere mensen waren toen ook ongehoorzaam, door niet in de ark te gaan. Het thema "Gehoorzaamheid geeft leven" (zie Bijbelfeest over Abrahamkrijgt zo wel heel letterlijk betekenis. Maar ook geestelijk: de Heere Jezus is Zelf de Deur. Hij zegt in Johannes 10:9 

"Ik ben de Deur; als iemand door Mij naar binnen gaat, zal hij behouden worden."

Tijdens het verhaal mocht Joas de dieren in de 'ark' zetten. Ik maakte er een soort spelletje van: daar komt een dier met een hele lange slurf. En daar een dier dat 'boe' zegt. Op zo'n manier betrek je de kids er toch wat meer bij.


Als verwerking maakten we een ark met regenboog. Hiervoor neem je papieren bordjes. Eentje knip je doormidden. De andere knip je ook doormidden, en het middengedeelte eruit, zodat je alleen de rand overhoudt. De beide helften verf je bruin, de randen in de kleuren van de regenboog. Als de verf droog is, kun je ze aan elkaar nieten. Leuk om voor het raam te hangen! Ik had nu kleine vingerpoppetjes, maar als je kinderen wat ouder zijn (of meer concentratie hebben :-) kun je de dieren natuurlijk ook van papier maken.


Bij het avondeten zagen we heel even de regenboog. Wat een mooie knipoog van de Heere God!


"Want Uw goedertierenheid is groot tot aan de hemel, Uw trouw reikt tot de wolken." Deze tekst komt uit Psalm 57:11 en is erg mooi om aan te leren. Hoewel de bovenstaande tekst uit Johannes ook prachtig is. Wordt nog moeilijk kiezen.


's Avonds in bad nog even met de ark spelen...3 reacties:

  1. Wat ik zo mooi vind, is dat op de achtergrond van de foto's regelmatig het kruis te zien is. Daar draait het om. Zegen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi om te lezen! Ik wil je graag volgen.

    BeantwoordenVerwijderen